شنبه 08ارديبهشت 1403

سبت 19 شوال 1445

Saturday 27 April 2024

کتابفروشانی که فعالیت نشر ندارند هم از پرداخت مالیات معاف‌اند

تعداد نمایش : (278) تاریخ انتشار : 1396/12/13

سومین نشست تخصصی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان‌ها، صبح امروز شنبه (۱۲ اسفندماه) با حضور همایون امیرزاده، مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی، علی غیاثی ندوشن، مدیرکل اداره امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران ستادی معاونت و مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها، در یزد آغاز به کار کرد.

همایون امیرزاده در این نشست با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چند سال اخیر گفت:‌ این اقدام  استمرار حرکتی است که از تبریز آغاز شد و پس از بندر عباس به یزد رسید. این نشست‌ها به منظور تعامل بهتر میان مرکز و استان‌ها بوده است. استمرار این جلسات منافع خوبی برای دو طرف داشته و فارغ از این موضوعات موجب تعامل و گفت‌گوی چهره به چهره مدیران بوده است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردهای این نشست‌ها این بوده که مدیران در استان‌ها نسبت به ستاد مطالبه‌گر باشند. خوشبختانه این نشست‌ها مصوباتی نیز به دنبال داشته‌اند و در نشست تبریز ۸۳ مصوبه و در نشست هرمزگان ۹۹ مصوبه به تصویب رسیدند. این مصوبات نیز نتیجه تعامل مدیران و مدیران ستادی در کارگروه‌ها بوده است.

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ایجاد کارگروه‌های تخصصی برای تبیین موضوعات گفت: چهار کارگروه سیاست‌گذاری و تعاملات استانی، چاپ و نشر،  ادبیات، مفاخر و اقوام ایرانی و کتاب و کتابخوانی و نمایشگاه کتاب در این دو روز برگزار خواهد شد و در پایان، مصوبات کارگروه‌ها اعلام خواهد شد.

در ادامه این نشست، علی غیاثی ندوشن، مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگی‌های شهر یزد گفت: استان یزد به دلیل بافت تاریخی از گذشته مورد توجه گردشگران بوده است و امسال نیز به عنوان هفتمین شهر تاریخی جهان به ثبت جهانی رسید.

وی درباره فعالیت‌های فرهنگی در این شهر گفت: ۹۳ ناشر و ۱۰۰ چاپخانه فعال در استان فعالیت دارند. بر اساس آمار ارائه شده از سوی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران نیز نمایشگاه کتاب یزد در رتبه سوم نمایشگاه‌های استانی از نظر میزان فروش قرار دارد. همچنین در چند سال گذشته شهرها و روستاهای یزد در برنامه‌های پایتخت کتاب ایران و مشارکت فعالی داشته‌اند و شایسته تقدیر و برگزیده بوده‌اند.

مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خوشبختانه آقای صالحی در چند سال گذشته همواره نگاه همدلانه‌ای با استان‌ها داشته است و فرصت خوبی است تا به طور حداکثری از آن بهره ببریم.

در ادامه این جلسه هر یک از مدیران معاونت امور فرهنگی به تشریح برنامه‌های خود برای این نشست پرداختند.

محمدجواد مرادی‌نیا، مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اقدامات این دفتر گفت: به تازگی وارد این مجموعه شده‌ام و فعالیت‌های انجام شده مرهون زحمات آقای سلگی و همکاران دفتر توسعه کتاب  کتابخوانی است. خوشبختانه یکی از اتفاقات خوبی که به تازگی رخ داده است، معافیت کتاب‌فروشانی است که دفتر نشر ندارند. در گذشته ناشرانی که کتاب‌فروشی داشتند، به دلیل فعالیت‌های انتشاراتی از پرداخت مالیات معاف بودند اما در حال حاضر کتابفروشانی که فعالیت نشر ندارند نیز، از این معافیت برخوردار هستند.

وی افزود: همچنین در حوزه نظارت بر نشر تلاش شده تا یک وحدت رویه‌ای ایجاد شود و در جلساتی که در این مدت برگزار شده، تیمی از کارشناسان مواردی را در این خصوص احصاء کرده‌اند تا نگاه‌های سلیقه‌ای کمتر حاکم شود. یکی دیگر از این فعالیت‌ها تسهیلات برای کتاب‌فروشان بوده است و ۴۲۸ برنامه از سوی استان‌ها به دبیرخانه ارسال شده است و پس از بررسی درخواست‌ها ۱۸۶ درخواست به تصویب رسیده است.

علی فریدونی، مدیرکل دفتر مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به فعالیت‌های این دفتر گفت: جایزه فیروزه (مصرف کالای فرهنگی) و طرح گرنت از فعالیت‌های مهم این معاونت هستند و امیدورایم این دو طرح در استان‌ها بیشتر مورد تاکید قرار بگیرند.

مهرزاد دانش، مدیرکل دفتر چاپ و نشر این وزارتخانه هم در این جلسه با تاکید بر ضرورت مشارکت استان‌های کشور در سامانه چاپ گفت: در این سامانه تمامی آیین‌نامه‌ها و نظارت‌ها آورده شده است. این سامانه در راستای دولت الکترونیک ایجاد شده است که مورد تاکید دولت است و جا دارد که مدیران فرهنگ و ارشاد در استان‌ها نسبت به تسری آن اقدام کنند.

علی‌اصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت‌های ترویج کتابخوانی گفت: خوشبختانه با برگزاری جشنواره‌های روستاها و عشایر دوستدار کتاب، پایتخت کتاب ایران و باشگاه‌های کتابخوانی موجب مشارکت بیشتر شهرها با نهادهای شهری شده است.

مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان نیز گفت: در دو سال گذشته زمینه‌سازی برای شناسایی استعدادهای ادبی در سطح استان‌ها انجام و دوره‌های مختلف آموزشی در استان‌ها برگزار شده است. همچنین پایگاهی برای نقد شعر و داستان ایجاد شده است که آثار نویسندگان تازه‌کار به صورت رایگان توسط داوران ارزیابی می‌شود.

نیکنام حسین‌پور، سرپرست موسسه خانه کتاب نیز در این نشست عنوان کرد: این موسسه همواره به حمایت از اهالی قلم پرداخته و بیمه اهل قلم را پیگیری کرده است. همچنین پرونده بیش از ۲۰۰ اهل قلم برای دریافت تسهیلات به بانک شهر ارایه شده است. در کنار این موارد طرح حمایتی خرید کتاب در هفت دوره برگزار شده است. برگزاری جشنواره‌های ادبی و داوری آثار نیز از دیگر اقداماتی بوده است که در خانه کتاب مورد توجه بوده است.

عبدالرضا گرشاسبی، مدیر آمار و اطلاعات معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این جلسه با تاکید بر ارایه آمار کاربردی از سوی مدیران گفت: ضرورت دارد برای ایجاد بانک جامع آماری، مدیران فرهنگ و ارشاد استان‌ها گزارش‌های آماری مناسبی ارایه کنند تا در بررسی‌های کارشناسی مورد توجه قرار گیرند. همچنین نخستین شماره الکترونیکی «شمارگان فرهنگ» به صورت الکترونیکی تولید شد و برای مدیران کل فرهنگ و ارشاد استان‌ها ارسال شد.

همچنین محسن عموشاهی، نماینده موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران در این جلسه گفت: باید به بحث درآمدزا بودن نمایشگاه‌ها در استان‌ها توجه شود. همچنین تبلیغات مناسبی انجام شود و برنامه‌های جنبی نیز با کیفیت بالایی برگزار شوند تا مخاطبان بیشتری در این نمایشگاه‌ها باشند. موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی این قابلیت را دارد تا آثار ناشران استانی را در نمایشگاه‌های خارجی عرضه کند.

 بر اساس این گزارش، این نشست بعد از ظهر امروز و روز یکشنبه (۱۳ اسفندماه) با حضور محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه خواهد یافت.

در ادامه این نشست نیز کارگروه‌های چهارگانه فعالیت خود را آغاز کردند و به بحث و بررسی موضوعات پرداختند.

نام
ایمیل
توضیحات
Captcha
کد امنیتی